Przesunięty przez: Jack 06-01-09, 18:28 |
Sposoby oceny jakosci energii elektrycznej w sieciach |
| Autor |
Wiadomość |
xxxpila
Uczestnik forum

|
Wysłany: 06-01-09, 16:31 Sposoby oceny jakosci energii elektrycznej w sieciach
|
|
|
......z odbiornikami nielionwymi
Mam taki temat do opracowania. Pszukuje wszelakich informacji na ten temat, wszelki linki do materialow i nazwy ksiazek mile widziane... oczywiscie nie wliczajac tego co znajduje sie na tutejszym forum |
| Ostatnio zmieniony przez Jan_Czech 02-07-09, 08:28, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
jarecki56
Aktywny uczestnik forum

Pomógł: 220 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 1266 Skąd: Lublin
|
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 04-03-09, 00:53
|
|
|
| Podepnę się pod temat, pisze podobna prace a dokładnie Ocena jakości energii elektrycznej na przykładzie dużego odbiorcy. Podstawa to niestety jakiekolwiek pomiary, ktoś może podpowiedzieć skąd można takie przykładowe pomiary, od razu dodam, że nie interesuje mnie kto jest dostawcą a kto odbiorca tylko same przykładowe pomiary. |
|
|
|
 |
siekierowy
Aktywny uczestnik forum elektryk

Pomógł: 237 razy Dołączył: 19 Cze 2006 Posty: 2339 Skąd: Galicja
|
Wysłany: 04-03-09, 07:14
|
|
|
Witam.
W dużych zakładach były kiedyś piony głównego energetyka. Z tego co wiem, to takie pomiary prowadziły systematycznie. Problem tylko taki gdzie to po reorganizacjach jest i jak znaleźć z tymi ludźmi kontakt. Albo kto teraz odpowiada za zasilanie zakładów. |
_________________ Pozdrowienia.
|
 |
Gość
|
Wysłany: 04-03-09, 07:44
|
|
|
| Problem polega na tym ze takich pomiarow nie chca udostepniac, chyba sie boja :) |
|
|
|
 |
wodzislaw1984
Gość
|
Wysłany: 02-07-09, 01:45
|
|
|
| Podpinajac sie do tego tematu jakosci energii..... jakie mozecie podac przyklady " Ukladów Pomiarowych " , gdyz musze napisac cos na ten temat ale nie bardzo wiem dokladnie co rozumiec przez te układy pomiarowe:) |
|
|
|
 |
lusnia
Uczestnik forum lusnia1

Pomógł: 16 razy Wiek: 63 Dołączył: 08 Cze 2008 Posty: 193 Skąd: Krzeszowice
|
Wysłany: 02-07-09, 13:15
|
|
|
Witam
| Gość napisał/a: | Problem polega na tym ze takich pomiarow nie chca udostepniac, chyba sie boja | Nie jest tak źle. W przeważającej ilości przypadków "duży odbiorca" (choć nie wiem co autor miał na myśli pisząc "duży") sam jest źródłem zakłóceń choć często rości pretensje o złe parametry jakości energii elektrycznej.
Sugeruję zwrócić się do Zakładów Energetycznych. Jesli jest to praca inżynierska (choć nie tylko) to z odpowiednią podkładką uczelni da się coś załatwić.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
woda
Gość
|
Wysłany: 05-08-09, 21:02
|
|
|
| Witam . Poszukuje imfotmacji do scharakteryzowania ukadlow pomiarowucj jakosci energi .Miedzy innymi takich jak sa w rozdzielniach energetycznych ( tak slyszalem ze sa) mierza one podobno wlasnie rozne paramtery jakosci jej stan :) Moze ktos am lub wie gdzie znajde inf na temat wlasnie takich urzadzen/układow do pomiaru ? dzieki z gory |
|
|
|
 |
|
|