Jaki wózek widłowy |
Autor |
Wiadomość |
elektro011
Uczestnik forum
|
Wysłany: 21-12-14, 19:02 Jaki wózek widłowy
|
|
|
Chodzi o wózek widłowy który najczęściej będzie pracował na zewnątrz. Tzn o taki który przewiezie towar z hali i załaduje go na ciężarówkę, tira itd.
Czy mieliście do czynienia z wózkami widłowymi? Na co należy zwracać uwagę? |
|
|
|
|
e-sparks
Aktywny uczestnik forum
Pomógł: 119 razy Dołączył: 24 Sty 2008 Posty: 1088 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 21-12-14, 22:05
|
|
|
elektro011 napisał/a: | Czy mieliście do czynienia z wózkami widłowymi? | Mieliśmy... elektro011 napisał/a: | Na co należy zwracać uwagę? | Żeby nie najechał na nogę. |
_________________ Pozdrawiam, Wiesław |
|
|
|
|
simcode
Aktywny uczestnik forum
Pomógł: 91 razy Dołączył: 17 Sty 2011 Posty: 1497 Skąd: śląsk
|
Wysłany: 21-12-14, 22:16
|
|
|
[quote="elektro011"] Na co należy zwracać uwagę?[/quote]
Czy będzie podlegał UDT czy nie. |
|
|
|
|
waldekw
Uczestnik forum
|
Wysłany: 22-12-14, 09:52
|
|
|
Pracowałem w firmie w której mieliśmy do dyspozycji wózki widłowe Linde, Toyota, Still i Nissan i rzadko kiedy były sytuacje w których były z nimi jakieś problemy. Te elektryczne muszą być ładowane - zajmuje to trochę czasu - ale te spalinowe na ON czy na LPG to lejesz i jedziesz. Jeżeli masz problem z wyborem to porozmawiaj może z jakimś serwisantem który na co dzień ma z nimi styczność. Pod względem precyzji wygrywa chyba Still. Łatwy w manewrowaniu i precyzyjny w ustawianiu wysięgnika na odpowiedniej wysokości. Odsyłam na http://www.still.pl/ - tam masz bardziej szczegółowy opis poszczególnych egzemplarzy, specyfikację techniczną itd. |
|
|
|
|
Marian Berg
Uczestnik forum
|
Wysłany: 24-02-15, 09:25
|
|
|
U mnie w firmie naprawdę dobrze sprawdza się wózek widłowy Clark, dokładnie CGC50 z udźwigiem do 5 T. Z tego co widzę, potrzebujesz wózka, który będzie radził sobie jeżdżąc po nierównym terenie, więc myślę, że spokojnie te wózki się sprawdzą . Możesz je zamówić w firmie Suret, przynajmniej my tak zrobiliśmy. Mają oni również możliwość wynajmu jak i kupna używanych wózków, co jest dodatkowym plusem bo też nie wiem jaki chcesz. Do siebie kupowałem nowy, stwierdziłem, że skoro już kupować to coś porządnego i na lata |
|
|
|
|
Betonman
Uczestnik forum
|
Wysłany: 26-04-17, 10:42
|
|
|
Jeżeli wózek będzie jeździł też po hali (wewnątrz), to warto zastanowić się też nad wózkami akumulatorowymi zamiast spalinowymi. |
_________________ http://tertiumbusinesspark.pl/ |
|
|
|
|
tpwc
Uczestnik forum
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Sty 2016 Posty: 39 Skąd: Lubelskie
|
|
|
|
|
damdam
Uczestnik forum
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Wrz 2017 Posty: 62 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 29-09-17, 11:56
|
|
|
Linde, Toyota - dobry sprzęt. Jeździłem na nich i bez zastrzeżeń. |
|
|
|
|
Masertiger
Uczestnik forum
|
Wysłany: 25-03-24, 14:35
|
|
|
Przedsiębiorstwo Movincar https://movincar.pl/o-nas specjalizuje się w sprzedaży oraz wynajmie wózków widłowych dla firm, które potrzebują wewnętrznego transportu za pomocą takich pojazdów. Doświadczeni konsultanci firmy pomogą w doborze odpowiedniego sprzętu, maksymalizując efektywność procesów transportowych. |
|
|
|
|
|