|
Forum STOWARZYSZENIA ELEKTRYKÓW POLSKICH
Witamy :)
|
|
Zdjęcia mebli |
| Autor |
Wiadomość |
asmp
Uczestnik forum

|
Wysłany: 28-10-25, 12:47 Zdjęcia mebli
|
|
|
| Prowadzę markę mebli i chciałbym zrobić katalog meblowy — zarówno packshoty, jak i zdjęcia aranżacyjne w salonie pokazowym. Czy lepiej robić wszystko w studio czy na miejscu u mnie? I czego wymagawać od fotografa? |
|
|
|
 |
Karpaciak
Uczestnik forum

|
Wysłany: 28-10-25, 13:25
|
|
|
| Ja bym robił mieszankę — packshoty w studio, bo masz tam pełną kontrolę nad światłem i tłem, i zdjęcia aranżacyjne na miejscu, by pokazać meble w realnym środowisku użytkownika. Przy fotografii mebli ważne jest, by pokazywały ich jakość, detale – szwy, materiał, wykończenia – bo klienci oglądający online muszą „uwierzyć” w produkt. Dobry fotograf zapyta o zastosowanie zdjęć: czy to będzie e-commerce, katalog drukowany czy reklama – bo to wpływa na format, styl i retusz. To studio ma spore doświadczenie w takiej fotografii https://andrzejstajer.pl/zdjecia-mebli/ |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|