|
Forum STOWARZYSZENIA ELEKTRYKÓW POLSKICH
Witamy :)
|
|
Pomiary kontrolne w oczyszczalni ścieków |
| Autor |
Wiadomość |
odi1979
Uczestnik forum

|
Wysłany: 23-04-09, 13:13 Pomiary kontrolne w oczyszczalni ścieków
|
|
|
Witam kolegów, mam następujący problem:
Jak często należy dokonywać pomiarów elektrycznych kontrolnych na obiektach typu oczyszczalnia ścieków, gdzie środowisko jest bardzo kwaśne i wszystko jest zżerane przez kwasy unoszące się w powietrzu? Pytam o to bo dostałem zlecenie na wykonanie takich pomiarów, ale nie mam wiedzy kiedy powinny odbyć się kolejne.
Pozdrawiam |
| Ostatnio zmieniony przez Jan_Czech 23-04-09, 19:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Jack
Aktywny uczestnik forum Jacek

Pomógł: 1053 razy Dołączył: 18 Cze 2006 Posty: 3994 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 23-04-09, 20:04
|
|
|
Witam
Cytat kolegi odi1979: | Cytat: | | Jak często należy dokonywać pomiarów elektrycznych kontrolnych na obiektach typu oczyszczalnia ścieków, gdzie środowisko jest bardzo kwaśne i wszystko jest zżerane przez kwasy unoszące się w powietrzu? |
Okresy przeglądów i badań instalacji elektrycznej powinna zawierać instrukcja eksploatacji oczyszczalni ścieków.
Jeżeli jej nie ma należy przyjąć:
Przeglądy - nie rzadziej niż co 6 miesięcy
Sprawdzanie - nie rzadziej niż co 1 rok
Według tabelki - załączonej poniżej.
Czasookresy_pomiarów_okresowych.JPG
|
 |
| Plik ściągnięto 256 raz(y) 64,22 KB |
|
|
|
|
 |
dżejlaa
Uczestnik forum

|
Wysłany: 02-07-26, 13:44
|
|
|
| Hej wszystkim! Szukam bardzo pojemnego, ale też funkcjonalnego rozwiązania do obsługi dużego bliźniaka. Doradca budowlany podpowiedział mi, że w trudniejszych warunkach świetnie sprawdza się szambo dwukomorowe łączone i widziałam, że takie modułowe zestawy ma w ofercie firma Septik Szamba. Czy ktoś z Was montował u siebie taki system składający się z kilku rezerwuarów? Jak oceniacie szczelność i cały montaż? |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|