Strona Główna Forum STOWARZYSZENIA ELEKTRYKÓW POLSKICH
Witamy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Ogrzewanie nowego domu
Autor Wiadomość
Ankart 
Uczestnik forum

Wysłany: 02-06-26, 14:31   Ogrzewanie nowego domu

Powoli zbliżam się do etapu wyboru ogrzewania w nowym domu i mam wrażenie, że każdy fachowiec mówi coś innego. Jeden zachwala pompę powietrzną, drugi twierdzi, że tylko gruntowa ma sens, a trzeci sugeruje, żeby jeszcze raz przeliczyć wszystko od początku. Przy okazji trafiłem na https://ogrzeje.pl/ i zacząłem czytać o kosztach eksploatacji oraz różnicach między poszczególnymi rozwiązaniami. Fajnie to wygląda na papierze, ale mam świadomość, że później dochodzą ceny prądu, serwis, różne drobne wydatki i końcowy wynik może być zupełnie inny. Zastanawia mnie jedna rzecz. Czy ktoś porównywał swoje rzeczywiste rachunki z tym, co zakładał przed montażem? Było blisko czy raczej spore rozczarowanie? Sam nie oczekuję cudów, bardziej zależy mi na przewidywalnych kosztach i świętym spokoju przez kilka następnych lat. Chętnie poczytam zarówno pozytywne opinie, jak i takie mniej optymistyczne. Czasami właśnie z problemów innych można dowiedzieć się najwięcej.

gramniolem32
Uczestnik forum

Wysłany: 06-07-26, 20:04   

Chyba warto jeszcze poszukać opinii na ten temat. Czuję, że decyzja wymaga większej refleksji.
_______
grzejnik łazienkowy elektryczny

Odpowiedz do tematu