|
Forum STOWARZYSZENIA ELEKTRYKÓW POLSKICH
Witamy :)
|
|
Gdzie kupić rośliny do ogrodu |
| Autor |
Wiadomość |
Werrutko
Uczestnik forum

|
Wysłany: 19-02-26, 14:54 Gdzie kupić rośliny do ogrodu
|
|
|
| Jestem na etapie planowania ogrodu i czuję, że to trochę mnie przerasta. Chciałabym wiedzieć, czy ktoś z was ogarnął taki temat bez pomocy fachowca i jak do tego podszedł. A jeśli jednak zlecić to komuś, to z jakimi kosztami trzeba się liczyć i na co zwrócić uwagę przy wyborze odpowiedniej osoby. Dodatkowo interesuje mnie, skąd zamawiacie krzewy owocowe przez internet i które sklepy są godne zaufania. |
|
|
|
 |
asmp
Uczestnik forum

|
Wysłany: 20-02-26, 10:47
|
|
|
Dasz radę, spoko. Wybierz rośliny małoobsługowe. I mało inwazyjne, czyli takie, które nie rozłażą się po rabatach.
Do małoobsługowych zaliczam trawy ozdobne - jest ich ogromny wybór, od wysokich (np. miskanty, trzcinniki), średnie (np. rozplenice, prosa), po niskie (np. carexy, hakonechloa i wiele innych). Trawy szczerze polecam. Robią dobrą robotę w ogrodzie.
Pamiętaj też o roślinach zimozielonych żeby ogród także zimą wyglądał.
Ja - gdybym zaczynała od zera - zrobiłabym gdzieś rozsadnik i tam gromadziła i uprawiała rośliny do docelowych nasadzeń - kupić jedną i podzielić na kilka, a nawet kilkanaście. Tak można pozyskiwać bardzo wiele roślin, np. trawy.
A równolegle - poszerzałabym wiedzę nt. wymagań roślin i ich uprawy Polecam też tę szkółkę https://www.podkarpackiesady.pl/23-porzeczki Znajdziesz tutaj spory wybór roślin, na miejscu powinni dobarć odpowiednie. |
|
|
|
 |
dżejlaa
Uczestnik forum

|
Wysłany: 01-09-26, 23:59
|
|
|
| Planujemy w tym roku w końcu ogarnąć taras, bo obecny wygląda jak z innej epoki. Szukam czegoś, co nie wymaga ciągłej konserwacji i będzie pasować do reszty ogrodu, najlepiej w spójnym stylu. Ktoś polecił mi rzucić okiem na ofertę Gardpol i tak trafiłam na systemy i zestawy kompozytowe na taras – wygląda obiecująco, więc pewnie zgłębię temat. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|