|
Forum STOWARZYSZENIA ELEKTRYKÓW POLSKICH
Witamy :)
|
|
Urządzenie wyłączające prąd po przekroczeniu danego kw |
| Autor |
Wiadomość |
PolSeo
Uczestnik forum

|
Wysłany: 10-01-18, 22:57 Urządzenie wyłączające prąd po przekroczeniu danego kw
|
|
|
Witam, czy istnieje jakieś urządzenie które można zaprogramować aby wyłączało prąd jeśli przekroczy się daną ilość energii.
Chciałbym to zastosować w budynku który zakupiłem na wynajem, na licznik przedpłatowy eneya się mi nie zgodziła. |
|
|
|
 |
kozi966
Aktywny uczestnik forum inżynier elektryk

Pomógł: 102 razy Dołączył: 28 Mar 2011 Posty: 1160 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 11-01-18, 17:50
|
|
|
| To urządzenie to na przykład bezpiecznik, wyłącznik nadprądowy. |
_________________ Jeżeli się z czymś nie zgadzasz, przedstaw konkretne argumenty w stosunku do aktualnego tematu. |
|
|
|
 |
karol_kirk
Uczestnik forum

Pomógł: 2 razy Dołączył: 03 Wrz 2006 Posty: 30 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: 12-01-18, 08:55
|
|
|
kozi966 - czy oby na pewno? Pytanie jest o " daną ilość energii" czyli rozumiem że np. po przekroczeniu ustawionej wartości w kWh urządzenie wyśle sygnał lub rozłączy obwód. Wyłącznik nadprądowy, bezpiecznik w tym nic nie pomoże.
Na rynku jest sporo takich urządzeń - najlepiej popytać w dystrybutorów - ktoś to i tak potem musi zamontować/ skonfigurować... Większość systemów smart home posiada urządzenia monitorujące zużycie energii elektrycznej np. Fibaro itp.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
kozi966
Aktywny uczestnik forum inżynier elektryk

Pomógł: 102 razy Dołączył: 28 Mar 2011 Posty: 1160 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 12-01-18, 11:21
|
|
|
| Fakt, zrozumiałem przesłanie jako przekroczenie mocy umownej. |
_________________ Jeżeli się z czymś nie zgadzasz, przedstaw konkretne argumenty w stosunku do aktualnego tematu. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|