|
Forum STOWARZYSZENIA ELEKTRYKÓW POLSKICH
Witamy :)
|
|
Remont starego domu |
| Autor |
Wiadomość |
Karpaciak
Uczestnik forum

|
Wysłany: 13-07-23, 10:06 Remont starego domu
|
|
|
Mam domek drewniany do uszczelnienia. Mianowicie dom jest z bala topolowego i są wstawki modrzewiowe. Bale zakladane na czopy z klinami. Są bardzo nie równe szczeliny pomiędzy balami i pytanie jak to zrobić żeby wyrównać szczeliny miejewiecej do jednego rozmiaru i je uszczelnić. Myślałem o zaglebiarce i poszerzeniu szczelin robiąc do 1cm faske wgłąb po dlugosci bali końce dokończyć dłutem bo wiadomo nie dojadę do końca bala bo są słupy z modrzewia i uszczelnić to sznurem jutowym lub czymś podobnym. Czy ma ktoś inny pomysł? Cxy wogole mój pomysł jest realny do zrobienia ? Robił ktoś takie cóś?
Czy sprawdzić się uszczelnienie papą https://domnadobre.pl/papy-termozgrzewalne-jakie-maja-zastosowanie-i-dlaczego-warto-je-wybrac/ ?
 |
|
|
|
 |
Flaopqqs
Uczestnik forum

|
Wysłany: 16-09-25, 13:34
|
|
|
| W trakcie remontu poddasza wpadłem na pomysł, żeby wymienić okna dachowe. Po przejrzeniu kilku ofert trafiłem na stronę okna dachowe, która ma w swojej ofercie modele, które mnie interesują. Zanim podejmę decyzję, chciałbym dowiedzieć się, na co warto zwrócić uwagę przy zakupie takich okien. Ktoś z Was ma już okna dachowe tej marki? Jak sprawdzają się w codziennym użytkowaniu? Zależy mi na jakości, ale również na odpowiednich właściwościach termoizolacyjnych. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|