|
Forum STOWARZYSZENIA ELEKTRYKÓW POLSKICH
Witamy :)
|
Na co zwrócić uwagę przy budowie |
Autor |
Wiadomość |
Karpaciak
Uczestnik forum

|
Wysłany: 16-06-25, 15:44 Na co zwrócić uwagę przy budowie
|
|
|
Witam. Na co zwrócić uwagę przy budowie.
Jak ustawić dom na działce, żeby później nie żałować, od której strony kuchnia salon taras, drzwi wejściowe itd jakieś propozycje ? |
|
|
|
 |
asmp
Uczestnik forum

|
Wysłany: 17-06-25, 09:30
|
|
|
Pogadaj z architektem i dostosuj to do siebie. Wszystko zależy gdzie masz też wjazd i co mówi mpzp o ustawieniu domu. Ja stawiam salonem i kuchnia od północy bo taras i zasłanianie się od południa to pomyłka. Po bokach będą duże przeszklenia na wschód i zachód.
To bardzo indywidualna sprawa, ja drugi dom stawiam ten w sposób mimo, że 90% ludzi stawia salonem na południe
Wiem na pewno że nigdy nie zrobiłabym tarasu od południa bo mam taki frontowy i nie da się tam wytrzymać.
Wszyscy którzy krytykują nasz i wybór a sami mają tarasy od południa siadają latem na tarasie dopiero wieczorem.
Proszę się skupić na swoich potrzebach przy wyborze i nie słuchać ogółu tylko spokojnie przeanalizować swoje potrzeby.
Nasz kolejny dom ustawiany tak, żeby życie podążało za słońcem:
Kuchnia pn/wsch
Sypialnia wschód
Gabinet południe bo i tak do pracy potrzebujemy klimatyzacji a chcemy zima czuc w ciągu dnia słońce
Salon pn/ zachód żeby po pracy mieć nasze ulubione zachodnie promienie. Ten wybór oparty jest na naszych doświadczeniach i nam się to sprawdza
Weź też pod uwagę ogrzewanie https://www.saunierduval.pl Na stronie poczytasz sobie o różnych opcjach ogrzewania domu. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|