|
Forum STOWARZYSZENIA ELEKTRYKÓW POLSKICH
Witamy :)
|
|
Odmiany jagody kamczackiej |
| Autor |
Wiadomość |
Werrutko
Uczestnik forum

|
Wysłany: 15-09-25, 14:02 Odmiany jagody kamczackiej
|
|
|
| Jakie odmiany jagody kamczackiej polecacie do ogrodu amatorskiego? Zależy mi na tym, żeby były smaczne i plenne, a nie tylko „dla ozdoby”. |
|
|
|
 |
asmp
Uczestnik forum

|
Wysłany: 16-09-25, 07:50
|
|
|
Nie mam wprawdzie tych trzech późnoletnich odmian, ale z pewnością nie będą się nadawały do zapylania Czelabinki. Z mojego doświadczenia problemem nie jest to, które krzewy kwitną, tylko czy w okolicy są trzmiele – pszczoły miodne często mają wtedy za zimno. Wracając do samej Czelabinki – nie jestem z niej zadowolony. Owoców jest mało, są drobne i niezbyt słodkie. Amatorsko dużo lepiej bawić się z odmianami Dlinopłodna lub Morena – owoce są smaczne i słodkie. Z polskich odmian najlepiej sprawdzają się Wojtek, Tola i Jolanta. Jolanta ma lekką goryczkę, do której trzeba się przyzwyczaić, ale wszystkie trzy dają stosunkowo duże owoce i łatwo się je zbiera. Jeśli chcesz zamówić sprawdzone sadzonki tych odmian, możesz zajrzeć tutaj: https://krainasadzonek.pl/
– mają tam szeroki wybór jagód kamczackich i innych krzewów owocowych. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|