Strona Główna Forum STOWARZYSZENIA ELEKTRYKÓW POLSKICH
Witamy :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Szalejące urządzenia. Proszę o pomoc.
Autor Wiadomość
agata 
Uczestnik forum

Wysłany: 01-09-15, 08:32   Szalejące urządzenia. Proszę o pomoc.

Witam. Mam poważny problem w mieszkaniu z którym borykam się już od dłuższego czasu. Od dłuższego czasu podłączając prostownik do akumulatora działa tylko przez kilka minut po czym wskazówka spada do zera i przestaje ładować. Jednocześnie mój komputer PC nie chce uruchomić się z przycisku. By go uruchomić szybko muszę przełącznik przy zasilaczu co i tak nie gwarantuje że zaskoczy. Wezwałam elektryków ze wspólnoty by usunęli usterkę. Przyszli zrobili pomiary, napięcia, częstotliwości i stwierdzili że wszystko jet ok. Po czym podłączyłam prostownik do akumulatora i pokazałam co się dzieje. Byli bardzo zaskoczeni, poszli do sąsiadów by sprawdzić czy tak samo będzie się zachowywał sprzęt i stało się tak samo. Zeszliśmy do rozdzielni głównej na klatce i podłączyliśmy prostownik do gniazda administratora. Efekt ten sam. Stwierdzili że prostownik jest popsuty bądź coś jest nie tak z akumulatorem. Wskazano mi serwis gdzie sprawdzono mój sprzęt który działał tam bez zastrzeżeń. Przywieźli swój prostownik i dokładnie to samo. Nie będzie ładował. Napisałam pismo do Taurona bo elektrycy stwierdzili że oni nic tu nie widzą i na sieci w bloku jest wszystko ok ale nie wiedzą dlaczego te sprzęty nie działają. Tauron po paru miesiącach napisał mi że robił pomiary przez 5 dni na sieci i wszystko jest prawidłowo. Wczoraj przywiozłam po raz kolejny komputer z serwisu gdzie działał bez zastrzeżeń, przetestowany, przemierzony, usterek brak. Podłączyłam do gniazdka włączyłam i bez niczego się uruchomił. Wyłączyłam go, dałam godzinę przerwy, chcę go uruchomić ponownie i nie będzie działał. Czy jest mi ktoś w stanie powiedzieć co mam teraz zrobić i jak znaleźć usterkę, kto coś namieszał że sprzęty które działały u mnie w mieszkaniu od kilkudziesięciu lat teraz nie działają a podłączone gdziekolwiek indziej działają bez zastrzeżeń? Proszę o pomoc.

Odpowiedz do tematu